Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ελευθερία στη Γέννα



Η ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού Ρόδου και ο κινηματογράφος Παλλάς παρουσιάζουν το Σάββατο 24 Μαίου 2014 στις 18:00 (6μμ) την πολυσυζητημένη ταινία «Ελευθερία στη Γέννα» (Freedom for Birth).


Με αφορμή την Διεθνη Εβδομαδα για το Σεβασμο στη Γεννα, η οποία φέτος γιορτάζεται  19-25 Μαιου 2014, προβάλλουμε μια ταινια που δημιουργήθηκε για να ευαισθητοποίησει το κοινό στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γέννα.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΑ είναι ένα ντοκιμαντέρ εξήντα λεπτών για τη γέννηση. Στην ταινία συμμετέχουν και εμφανίζονται πάνω απο 40 διεθνείς εμπειρογνώμονες ιατροί , ακαδημαϊκοί , δικηγόροι Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , και μαίες.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου 2012, και πάνω απο 100.000 άνθρωποι την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον.
 Όπως λέει ο Toni Harman , « Πέρυσι, συντονίστηκαν πάνω από 1.100 ταυτόχρονες προβολές σε όλο τον κόσμο , από τη Νέα Ζηλανδία στο Λονδίνο , από τη Νέα Υόρκη στην Ουγγαρία . Ήμασταν ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση .
Οι πρεμιέρες προσέλκυσαν τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και πυροδότησαν ένα νεο κύμα ακτιβισμού.
Ομάδες δράσης σχηματίζονται ανα τον κόσμο και παλευουν για το δικαίωμα κάθε γυναίκας να μπορεί να επιλέξει πώς και πού θα γεννήσει το πιαδί της.

 Στόχος της ταινίας είναι κάθε γυναίκα να συνειδητοποιήσει τα δικαιώματά της στον τοκετό και κάθε εμπλεκόμενος στον τοκετό να σεβαστεί αυτά τα δικαιώματα.

Η Ελευθερία στη γέννα αφηγείται την ιστορία της ουγγρικής μαίας Agnes Geréb που έχει διωχτεί ποινικά, φυλακιστεί,  και  τα τελευταία δύο χρόνια είναι σε κατ 'οίκον περιορισμό για τη στήριξη των γυναικών κατά τη διάρκεια του τοκετού τους στο σπίτι . Μία από τις μητέρες που υποστηρίζουν την Agnes, η Άννα Ternovszky , πήρε την υπόθεσή στοΕυρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και κέρδισε μια απόφαση ορόσημο που έχει σημαντικές επιπτώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στον τοκετό  σε όλο τον κόσμο .


Ο Hermine Hayes - Klein , ΗΠΑ δικηγόρος και υποστηρικτής των ανθρωπίνων διακιωμάτων κατά τον τοκετό, λέει , «Η Ελευθερία στη Γέννα περιέχει την απάντηση για την αλλαγή του συστήματος. Η Γέννηση θα αλλάξει όταν οι γυναίκες συνειδητοποιούν ότι έχουν το δικαίωμα ουσιαστικής υποστήριξης στον τοκετό. Η Γέννηση θα αλλάξει όταν οι γυναίκες σταθούν απέναντι στις άσκοπες επεμβάσεις που γίνονται σήμερα στον τοκετό και πουν «ΦΤΑΝΕΙ!» ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου