Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός και στη Ρόδο την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017



Κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό της Ρόδου συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και πάλι μαμάδες και μωράκια στο Ακταίον για 6η χρονιά στο νησί μας, για να γιορτάσουν την τελευταία μέρα της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού με τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό. 

Το σύνθημα της φετινής γιορτής είναι «Στηρίζουμε τον θηλασμό ΜΑΖΙ» και αυτό προσπαθεί να κάνει πράξη η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Ρόδου που διοργάνωσε και φέτος την εκδήλωση. 

Στις 12 το μεσημέρι καταμετρήθηκαν 24 μανούλες να θηλάζουν μωράκια όλων των ηλικιών, από 2 μηνών έως 33 μηνών. Υπήρχαν μαμάδες που θήλασαν ταυτόχρονα τα διδυμάκια τους, αλλά και μαμάδες που θήλασαν το μωράκι τους μαζί με το μεγαλύτερο παιδάκι τους. 

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή οι μητέρες συζήτησαν μεταξύ τους για ό,τι αφορά το θηλασμό των παιδιών τους, έλυσαν απορίες τους, ενημερώθηκαν από έντυπο υλικό της ομάδας, ενώ τα παιδιά έπαιζαν χαρούμενα τριγύρω. 

Η γιορτή του ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού πραγματοποιείται για να γίνει η εικόνα του θηλασμού και πάλι φυσιολογική, να εξοικειωθούν οι νέες γυναίκες με την τέχνη του θηλασμού που χάθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Θηλάζοντας δημόσια οι μητέρες προσφέρουν πολλά στην ενημέρωση των γύρω και πάνω από όλα στα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου